Kameraövervakningssystem

AXIS

Inom området kameraövervakning har vi nöjet att som första val samarbeta med  

AXIS Comunications.

Axis har sedan de lanserade branschens första nätverkskamera 1996, varit den ledande tillverkare av nätverksbaserade kameror.

Tack vare deras väl genomtänkta produktportfölj, installationsvänliga tillbehör, användbara verktyg för projektering och design, så kan vi säkerställa en teknisk överlägen slutlösning som även är framtidssäkrad.

Som slutkund bör man vid upphandling ställa som ett minimikrav att kameran är PVC-fri! Vissa av Axis kamera-modeller är tillverkade av återvunnen plast. Vid installation använder vi bara PVC-fri installationskabel, och vi försöker alltid påverka vid projektering att PVC-fria material används.

Skall man investera i en övervakningslösning är det viktigt att man noga tänker igenom vad man vill få ut av sin investering. Med hjälp av AXIS Design Tool kan vi grafiskt presentera en lösning där avstånd, bildbred och upplösning visas på en ritning över objektet.

Som slutkund behöver man veta vad man vill få ut av systemet. Vill man bara övervaka om någon/något rör sig på området, vill man kunna se om det är en man/kvinna/barn/bil/mörk/ljus etcetra, eller vill man ha en bild där man kan identifiera en person och överlämna materialet till myndigheter för vidare utredning.

Bildmaterial kan man lagra på olika sätt, alla AXIS kameror är förberedda för SD kort upp till 64GB. Det är det enklaste sättet att lagra bildmaterial.

Nästa steg är nätverkslagring på Dator/server/NAS eller liknande media. ”Moln”-baserad lösningar är ett alternativ.

AIMETIS

Söker man ett professionellt övervakningssystem (VMS) så är vår lösning AIMETIS

Aimetis Symphony är produkten som kombinerar såväl basfunktioner som intelligent videoanalys i en oslagbart enkel och flexibel förpackning.
En unik kombination som gör produkten till det perfekta valet för såväl småföretagare som rikstäckande myndigheter och organisationer.

Med branschens enklaste licensieringsmodell är det lätt att designa en kundanpassad lösning och samtidigt kostnads-effektivt. Det finns tre alternativa licenser, Standard, Professional och Enterprise.

Genom att kombinera olika licenser, en per kamera, kan man skräddarsy funktionaliteten från kamera till kamera. Om behoven i det korta perspektivet är mer grundläggande kan man med fördel välja Standard licenser till alla kameror.

Om kraven förändras så är det enkelt att uppgradera valfritt antal licenser till Professional eller Enterprise. Det är möjligt att omfördela och flytta runt licenser mellan olika kameror och även mellan servrar som ingår i en s.k. serverfarm vilket ger en oöverträffad flexibilitet.

Eftersom det handlar om mjukvara så kan uppgraderingar eller ändringar i konfigurationen ske utan att tekniker behöver komma ut på plats. Detta sparar såväl tid som pengar.

Axis certified partner
aimetis certified partner